Kell egy jó portfólió a TBSZ számlára

Kell egy jó portfólió a TBSZ számlára, COVID-19, koronavírus, korona

Kell egy jó portfólió a TBSZ számlára

Amikor befektetési célból lemondunk egy bizonyos összegről 3-5 évre, akkor egyértelműen azért tesszük, hogy nyereséget termeljen nekünk. De hogyan is áll össze a nyereségünk? Mi kell hozzá? Nos, ebben a cikkben ezt vizsgáljuk meg.

Fontosak a költségek

Mint minden befektetés esetén, itt is tartsuk szem előtt, hogy milyen költségek mellett invesztálunk be pénzt. Két nagyon fontos tényezővel kell foglalkoznunk, az adóval és a szolgáltató által levont költségekkel (számlavezetés, tranzakciós díjak).

Az adót teljesen egyértelműen a TBSZ számla segítségével tudjuk elkerülni. 5 év után minden megtermelt nyereség a mi pénztárcánkat gyarapítja, és nem az államot. Használjuk ki!

A levont költségeknél már más a helyzet. Itt alaposabban szemügyre kell venni a lehetőségeket, és ezek után meg fogod találni te is a legjobb lehetőséget. Segítünk! Van egy kiemelkedő lehetőség, hogy egy osztrák banknál alacsony költségek mellett használd ki az adózási előnyeit egy TBSZ számlának.

Nézzük a befektetési részt!

Mibe fektessünk?

Ehhez kevés hely van, hogy pontosan meg tudjuk fogalmazni, de vegyük végig az alapokat! Egy portfólió összeállítása nem könnyű feladat. Az első lépés az, hogy behatároljuk a kockázattűrő képességünket. Ennek függvényében tudjuk meghatározni, hogy milyen típusú értékpapírok jöhetnek szóba nálunk.

Tegyük fel, hogy egy átlagos kockázatot vállalunk. És ennek fejében várjuk a minél magasabb nyereséget.

Ilyen esetben érdemes nagyjából fele-fele arányban kötvényeket, és ennél magasabb kockázatú értékpapírokat válogatni a portfóliónkba. Ebben meg van a kellő egyensúly, a stabilitás. A kötvények közé érdemes beválasztani prémium magyar államkötvényeket is, hiszen ez meglehetősen kedvező hozamot ad.

A részvényeknél pedig óriási a választási lehetőség. Mi a magunk részéről kimondottan elektromos autózás pártiak vagyunk, így mi e-mobility nélkül el sem tudunk képzelni egy jó portfóliót.

Reméljük, hogy tudtunk Neked is segíteni. Hogyha szeretnél egy igazán ütős portfóliót, akkor keress fel minket! Megmutatunk olyan lehetőségeket, amire nem biztos, hogy gondoltál volna.