Tartsuk inkább TBSZ számlán a pénzünket!

Tartsuk inkább TBSZ számlán a pénzünket!, COVID-19, koronavírus, korona

Tartsuk inkább TBSZ számlán a pénzünket!

A mi nap egy rendkívül érdekes statisztikára lettünk figyelmesek. Ez az elemzés azt mutatta be, hogy a magyar lakosság hol tartja a pénzét. Igazság szerint számítottunk arra, hogy nem kimondottan pénzügyileg tudatos döntéseket hoztunk a múltban, de annak örülünk, hogy szép mennyiségű megtakarításunk van. Most megmutatjuk, hogyha már félre tettünk pénzt, akkor az hogyan lehet anyagilag is a lehető legjobb helyen.

A kimutatás lényege

A forrásunk a Magyar Nemzeti Bank tájékoztatás szerint a magyar lakosság megtakarítása tavaly átlépte az 50 ezer milliárd forintot. Ez mintegy 9 százalékos növekedésnek felel meg. Ez eddig rendkívül örömteli.

Ami kevésbé, az az, hogy minden félretett 100 forintból 37 maradt a folyószámlán, 26 került különböző állampapírba, és 23 pedig készpénz formába. A maradék 14 forint pedig egyéb megtakarításba.

Véleményünk szerint az, hogy állampapírba került az új megtakarítások 26 százaléka az rendben van. Viszont a maradék 74 százalék, vagy kivéve az egyéb megtakarításokat pontosítva 60 százalék bankszámla és „kápé” az nagyon sok. Lehet, hogy ez azért van, mert nem találtak ideális megoldást az emberek? Most mutatunk egyet a neve: TBSZ számla.

Miért pont a TBSZ?

Kezdjük az adóelőnyökkel! A Tartós Befektetési Számla kimondottan egyik legnagyobb előnye, hogy megúszhatjuk a kamatadót. Ki szeretne lemondani a nyeresége 15%-áról? Senki. Amennyiben a TBSZ számlát választod, és 3 évig nem nyúlsz a pénzhez (mint egy lekötött betét), akkor csak 10%-os a kamatadó, míg ha kivárod az 5 évet, akkor teljesen adómentessé válik a befektetésed.

A hozamlehetőség is fontos. Szemben a befektetéses életbiztosításokkal itt kimondottan alacsony költségek mellett termelhet a pénzed nyereséget. Ez fontos, mert nem mindegy hogy az 5% nyereség 4% költséggel, vagy 1%-os költséggel párosul.

Ráadásul olyan széles körből választhatunk különböző befektetési lehetőségeket, mint sehol máshol. Így olcsóbban tudunk olyan nyereséget elérni, amelyre egy bankszámlánál esélyünk sincsen, a készpénzről már nem is beszélve.

Ugye Neked is felkeltettük az érdeklődésedet? Gyere, keress fel minket! Segítünk ideális helyet, és lehetőséget találni a megtakarításodnak.