A Partner Bankkal hozzájárulhat a társadalmi jóléthez

Partner Bank hozzájárulás a társadalmi jóléthez

A Partner Bankkal hozzájárulhat a társadalmi jóléthez

A mai világban a fogyasztók számára egyre inkább fontos az, hogy a vállalatok milyen mértékben vállalnak felelősséget a társadalom és a környezet iránt. A bankok esetében ez különösen lényeges, hiszen pénzügyi döntéseink hatással vannak a környezetünkre. A Partner Bank is rendkívül nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra és a társadalmi fejlődésre, így számtalan ilyen jellegű ügy mellett áll ki. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan járul hozzá a Partner Bank a társadalmi jóléthez.

Fenntarthatóság

A bankoknál a fenntartható vállalatok részvényeibe történő befektetési lehetőség nem csupán időszerű igény, hanem a globális pénzügyi piacokon egyre fontosabb tényező is. A természeti katasztrófák, például az árvizek növekvő gyakorisága, közvetlenül jelzi a klímaváltozás gazdasági hatásait. Az új generáció befektetői, különösen az Y és Z generációk, egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a klímatudatosságra, és a vagyonkezelőknek erre válaszolniuk kell megfelelő ajánlatokkal. Ön a Partner Banknál a befektetési portfólióját egyéni igényei szerint állíthatja össze, és lehetősége van fenntartható vállalatok részvényeinek megvásárlására is!

Nők pénzügyi edukációja

A Partner Bank a társadalmi és gazdasági fejlődés előmozdítása mellett kiemelt hangsúlyt helyez a nők pénzügyi edukációjára. Ennek oka, hogy a nők várható élettartama hosszabb, mint a férfiaké, azonban gyakran alacsonyabb jövedelmük van, ami a gyermekvállalás és a részmunkaidős foglalkoztatás miatt lehet. A bank ezért olyan workshopokat szervez, melyeken a nők pénzügyi oktatására összpontosít. A bank számára fontos cél, hogy a nők megalapozottabb pénzügyi döntéseket hozzanak, és merjenek kérdéseket feltenni.

Együttműködés a linzi Johannes Kepler Egyetemmel

A Partner Bank már több ízben együttműködött a linzi Johannes Kepler Egyetem Informatikai Intézetével digitalizációval kapcsolatos projektfeladatokon keresztül. Így a hallgatók gyakorlati tudásra tehettek szert, például egy e-learning felület fejlesztésén keresztül.

Ha az Ön számára is fontos szempont, hogy befektetésével hozzájáruljon egy jobb és fenntarthatóbb jövőhöz, akkor a Partner Bank ideális választás!

További információkért lépjen velünk bátran kapcsolatba!

Források:

https://blog.partnerbank.at/investment-know-how/mit-nachhaltigen-renditen-zu-einer-besseren-welt-beitragen/

https://blog.partnerbank.at/frauen-vorsorge/frauen-finanzen/

https://blog.partnerbank.at/insights/studierende-der-jku-entwickeln-kontaktmanagement-tool/