TBSZ: Ausztriában Magyar Állampapír?

TBSZ: Ausztriában Magyar Állampapír?, COVID-19, koronavírus, korona

TBSZ: Ausztriában Magyar Állampapír?

A mostani modern világra nem véletlenül mondják, hogy rohanó, és hogy alig van idő valamire. A technikai fejlődés valóban olyan léptékű, amelyet sokszor még fel sem tudunk dolgozni. Ez talán kiváltképpen így van, hogyha befektetést keresünk magunknak. Szinte percenként bombáznak minket a „jobbnál jobb lehetőségekkel”. Nagyon észnél kell lenni, mert bizony hallottunk már tuti nagy üzleteket beborulni. Szerintünk más a helyes út.

Mekkora kockázatot vállaljunk?

A magunk részéről mindig is a megfontolt befektetéseket preferáltuk, természetesen 3-5 éves távban gondolkodva. Ezért evidens az, hogy TBSZ számlán keresztül fektetünk be, és a kockázatokat is erre a távra vizsgáljuk.

Korábban már írtuk, hogy a kockázatcsökkentésnek (vagyis diverzifikálásnak) több módszere is van. Az egyik ilyen a futamidő kitolása, ami nekünk fix 5 év. Ezen felül pedig az alacsonyabb kockázati besorolású értékpapírok jelenthetik a megoldást. Valamint persze az, hogy nem egyetlen értékpapírt választunk ki, hanem többfélét vásárolunk.

Ha ezeket megvizsgáljuk, akkor minden kritériumnak megfelel, hogyha Magyar Állampapírokat vásárolunk.

Az ilyen értékpapírok kockázata csekély, hiszen miért menne csődbe a Magyar Állam? A hozam lehetősége messze a bankoknál elérhető kamatok, vagy lekötött betéti kamatok fölötti. Persze nem mondjuk, hogy egy-két ígéretes részvénynek (mint például az e-mobility) ne lehetne helyet szorítani.

Miért mondjuk elsősorban a kötvényeket?

Magyar adóelőny, Magyar Állampapír, osztrák háttér

Hát hallottál már ilyet? Igazi ritkaság, hogy külföldön is ki tudjunk használni magyar adóelőnyöket. Márpedig oldalunk egy olyan lehetőség mutat meg Neked, hogy a biztonságos osztrák hátterű Partner Banknál vezethetsz TBSZ számlát, amelyre érdemes Magyar Állampapírt vásárolni, és kihasználni, hogy 5 év után a teljes nyereség a Te pénztárcádat gyarapítja, és nem kell 10-; vagy 15 százalékos kamatadót fizetned, és a 13 százalékos szociális hozzájárulás miatt sem kell aggódnod.

A kockázataid is minimálisak. Igazság szerint külföldön elindítod a TBSZ számládat, és van 5 éved, hogy kitaláld, mire fogod elkölteni az adómentesen visszakapott befektetésedet. Keress fel minket, hogyha Te is ilyet szeretnél! Mi segítünk, amiben csak tudunk.