Magyar adóelőnyök külföldön?

Magyar adóelőnyük külföldön?, COVID-19, koronavírus, korona

Magyar adóelőnyök külföldön?

Sokat gondolkodtunk azon, hogy hogyan tegyünk össze egy ideális befektetés. Nagyon sok fontos tényezője van. Kezdve az alapkezelőktől, az adózási előnyökön keresztül egészen az ügyfél platform minőségéig. A megoldás úgy gondoljuk, hogy meg is találtuk. Nyitni kell egy TBSZ számlát Ausztriában. Ez lehetséges? Velünk igen.

Milyen adóelőnyünk lehet?

Igazság szerint az egyik legjobb, ami választható. Akár teljesen meg tudunk szabadulni a kamatadótól. 2019-ben a kamatadó nagysága 15%. Ez persze a tőkénkre, azaz a befektetett pénzünkre nem vonatkozik. Na de őszintén, ki az, aki a megszerzett 100 ezer forint nyereségéből 15 ezret szívesen adna oda az államnak. Mi nem. Éppen ezért úgy érezzük, hogy a TBSZ számla ilyen szempontból a lehető legjobb választás. Ha valami oknál fogva 3 év után mégis ki akarnánk venni a pénzünket, akkor is mindössze 10%-ot kell leadózni a nyereségünkből.

Hol fektessünk be?

Az egyik legérdekesebb kérdés amellett, hogy konkrétan milyen portfóliót állítsunk össze magunknak az, hogy hol vezetjük a TBSZ számlánkat. Ugyanúgy, mint más pénzügyi szerződések esetén, így itt sem mindegy, hogy ki a számlavezető pénzintézetünk.

Gondoljunk csak bele! Ha feltudunk venni egy hitelt amiért havonta 60 ezer forintot kell fizetni, akkor miért ott vennénk fel, ahol viszont 75 ezer forintot utalunk vissza minden hónapban? Ugye, hogy nincsen semmi értelme.

Nos, pontosan ilyen különbségek adódnak azok a pénzintézetek között is, ahol egy értékpapírszámlát szándékozunk nyitni, és befektetni.

Éppen ezért érdemes ilyen alapon megfelelően összehasonlítani a különböző alapkezelőket. Ezek közül az egyik legjobb az osztrák Partner Bank, amelynek az oldalát idekattintva találod.

Szinte egyedülálló lehetőség, hogy a magyar adóelőnyt, egy külföldön vezetett számlára tudunk igénybe venni. A Partner Banknál ez lehetséges.

Az osztrák precizitás, és a magyar előnyük együtt pedig egy ideális befektetést jelentenek számunkra. Most már csak egy jó portfóliót érdemes összetenni. Ha adhatunk egy tippet, mi nagyon hiszünk az elektromos autózásban, és az e-mobilty-ben, ezért szoríts helyet neki a portfóliódban.