TBSZ, amely több százezres nyereséggel kecsegtet

TBSZ, amely több százezres nyereséggel kecsegtet, COVID-19, koronavírus, korona

TBSZ, amely több százezres nyereséggel kecsegtet

Azzal talán mindannyian tisztában vagyunk, hogy az életben csak akkor jutunk előbbre, hogyha pénzt halmozunk fel. Ha minden forintunkat feléljük, akkor csak stagnálni fogunk. Éppen ezért kell, hogy legyen valamilyen tervünk pénzügyi rövid-; közép-; hosszú távon. A rövidtávra keresve sem találunk jobb megoldást a TBSZ számlánál.

Miért pont TBSZ számla?

Egyfelől ilyen széleskörű befektetést nem találhatunk sehol, mint egy jól megválasztott értékpapírszámla szolgáltatónál. Szinte a világ bármely pontjáról választhatunk magunknak olyan kötvényt, részvény, ETF-t vagy bármit, amit szeretnénk.

Így akár magas vagy alacsony kockázatú portfóliót is össze tudunk állítani, éppen olyat, amilyen megfelel számunkra. Szemben más befektetésekkel vagy megtakarításokkal, itt sokkal nagyobb mozgásterünk van, mint máshol. Arról már nem is beszélve, hogy akár azt is választhatjuk, hogy profi szakemberek kezeljék a befektetésünket, ezzel elősegítve a magasabb nyereséget.

Az is egyértelműen kijelenthető, hogy szinte nem találni a pénzpiacon olcsóbb befektetési lehetőséget, mint a TBSZ számla. És itt nem feltétlen a különböző drága befektetéses életbiztosításokra kell csak gondolni.

Továbbá itt vannak az adóelőnyök

Nagyon nem mindegy, hogy mekkora befektetett összegből, mekkora nyereségünk marad. A TBSZ számla egy olyan lehetőség, ahol el tudjuk érni, hogy a befektetett pénzünk az egész megtermelt profittal a mi zsebünkben maradjon. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy 5 évig itt tartsuk a befektetett pénzünket.

 

 

 

Befektetés

3 év után adózva

(15%)

3 év után TBSZ

(10%)

 

Különbség

5 év után adózva

(15%)

5 év után TBSZ (adómentes)  

Különbség

15.000.000 16.582.610 16.685.664 103.054 17.729.397 18.249.794 520.397

 

Számokkal illusztrálva: Tegyük fel, hogy van 15 millió forintunk az egyéb tartalékainkon felül, amelyet be szeretnénk fektetni. Mivel 5 éves TBSZ számlát indítottunk, ezért nem kell kamatadót fizetnünk sem 15%-ot, sem 10%-ot (3 év után). A 15 millió egyszeri befektetésünk amennyiben elér éves szinten 4%-ot, akkor az 5 év alatt 18.249.794 forintunk lesz. A nyereség tehát 3.249.794 forint, amely után adóznunk kéne minden évben, hogyha nem TBSZ számlát választanánk. Így összesen 520. 397 forint az, amelyet elveszítenénk. Ennek az összegnek sokkal inkább a saját zsebünkben van a helye, mintsem az államnál. Ezért javaslunk mindenkinek jó szívvel TBSZ számlát.