TBSZ számlát javasol az állam is

TBSZ számlát javasol az állam is, COVID-19, koronavírus, korona

TBSZ számlát javasol az állam is

A lakosságnak van pénze, ami nagyon jó. A korábbi évekkel szemben növekszik az embereknél a megtakarított pénz. És mi őszintén hisszük, hogy nehezebb lépés megtenni azt, hogy ne költsük el minden bevételünket, mintsem az, hogy megtaláljuk az ideális megtakarítási formát. Pláne, hogy itt van nekünk a TBSZ számla. Talán nem is kell már tovább keresni?

Az állam szerint

Minden egyes államnak, így a magyarnak is nagyon fontos, hogy a belső kereskedelem erős legyen. Sokkal jobb, hogyha a lakosság veszi meg például a magyar állampapírokat, mintha külföldi befektetők. Mivel a kötvény egy adósságot, szépen mondva hitelviszonyt megtestesítő értékpapír, ezért jobb ha nekünk „tartozik” mint másoknak.

Az állampapírokat értékpapírszámlára tudjuk megvásárolni. Innen már csak egy lépés, hogy bevállaljuk azt, hogy 3 vagy 5 évig nem nyúlunk hozzá. És akkor még a kamatadót is megússzuk. Nos, ez a TBSZ számla. Ez jelenleg is nagyon jó konstrukció, de az állam szeretné, ha még népszerűbb lenne, és még többen választanák.

Milyen előnyök lehetnek még?

Gondoljunk bele egy kicsit a számokkal alátámasztva, hogy miért preferálja az állam a TBSZ számlát. Tegyük fel, hogy befektetünk 1 millió forintot, éves szinten 3%-os kamatra. Ez azt jelenti, hogy a lejáratkor, azaz 5 év múlva 1.159.274 forintunk lesz. Ha ezt nem TBSZ számlán keresztül tennénk, akkor minden évben le kéne adóznunk 15% a nyereségünkből. Ezt feleslegesen tennénk.

Éppen ezért az állam preferálna, hogyha olyan hosszú távú értékpapírokat vásárolnánk a TBSZ számlára, amit csökkenti ezeknek a szerződésének az újraindítási lehetőségét. És ki tudja, hogyha abból indulunk ki, hogy mekkora óriási állami támogatásokat terveznek kiosztani a családvédelmi akcióterv keretein belül, akkor talán más egyéb előny is felsorakozhat a TBSZ számla indítása mellett.

A magunk részéről azt tudjuk mondani, hogy a TBSZ számla egy kimondottan alacsony költségekkel működő befektetési lehetőség. Emellett könnyen tervezhető megtakarítás, hiszen kerek perec tudjuk, hogy 3 vagy 5 év után rendelkezésünkre áll a pénz. Kell ennél több? Egy jó hely, ahol megnyitod a saját TBSZ számládat.