TBSZ számla: az optimális befektetés

TBSZ számla: az optimális befektetés, COVID-19, koronavírus, korona

TBSZ számla: az optimális befektetés

Nagyon sokat foglalkoztunk azzal, hogy mi kell egy ideális befektetéshez. Valahogy mindig is 3 alapvető dologra jutottunk. Ez a három nem más, mint a hozam, a biztonság és a hozzáférhetőség. Amennyiben megvizsgáljuk a TBSZ számlát, és a többi elérhető befektetést is e három szempontból elég egyértelmű, hogy melyik befektetést érdemes választanod. Tarts velünk, és megmutatjuk, hogy miért!

A hozzáférhetőség

A befektetések közül abszolút az élmezőnyben helyezkedik el. Itt fontos, hogy ne a bankszámlából induljunk ki, hogy csak odasétálunk az ATM-hez és kivesszük a pénzt. De amennyiben égető szükségünk van rá, legfeljebb két héten belül az alapkezelő utalja a számunkra a pénzösszeget. Ráadásul ilyenkor nincsen semmilyen büntető, vagy levonás, mint mondjuk a befektetéses életbiztosítások esetén, mindössze csak a nyereségünk után kell megfizetni a kamatadót.

Alap esetben egy TBSZ számla 5 éves, és ilyenkor teljesen mentes a kamatadó alól. Amennyiben csak 3 évre tervezünk, akkor is 15% helyett, csak 10%-os nyereségadót kell fizetnünk. Az 5 éves táv pedig teljesen jól tervezhető idő, és nem nagyon hosszú.

Mondhatjuk, hogy hozzáférhetőségben egyik befektetés sem tudja felvenni a versenyt a TBSZ számlával.

A biztonság

Először is fontos tudni, hogy az értékpapírszámlákra, így a TBSZ számlákra is OBA védelem vonatkozik, 100.000 euróig. Fontos, hogy a befektetés előtt ellenőrizzük, hogy a szolgáltató, akin keresztül befektetünk, az tagja-e az OBA-nak.

Illetve Ausztria esetén az FMA-nak. Ilyenkor ugyanis, ha bármilyen jogszerűtlenség történik, a pénzünk nem veszik el. Kell ennél nagyobb biztonság?

A hozam

Mivel mi magunk állíthatjuk össze a portfóliónkat (érdemes szakértői segítséggel), ezért a határt tulajdonképpen a kockázatvállaló képességünk határozza meg. Választhatunk alacsonyabb kockázatú kötvénytúlsúlyos összetételt is, és már azzal is szép hozamot tudunk realizálni. A választék pedig olyan széles, amelyekből csemegézhetünk, amivel semelyik másik befektetés nem tud versenyezni.

Ebből a cikkből egyértelműen kiderül tehát, hogy valóban a TBSZ számla minden olyan igénynek maximálisan megfelel, amelyet egy befektetéssel szemben támaszthatunk. Keress fel minket! További segítséget nyújtunk Neked ahhoz, hogy a befektetés végén őszinte és óriási legyen a mosoly az arcodon.